Den europæiske elite fejrer afslutningen på græsk låneprogram

En historisk dag! Lovordene strømmede over fra EU-toppen da Grækenland i går officielt afsluttede 8 års låneprogram med Trojkaen. Grækerne var knap så begejstrede.


Den kritiske hjemmeside Keeptalkinggreece er kommet op i det røde felt efter at have måttet lægge øjne til de begejstrede hilsener fra nogle af topfolkene i Bruxelles.

– De græske kreditorer og den græske regering lykønsker hinanden. De internationale medier er euroforiske. En succeshistorie med lykkelig udgang, skriver hjemmesiden.

– Mener de det alvorligt? Virkelig? De tvang Grækenland ind i den største nedtur siden anden verdenskrig, smed millioner ud i fattigdom, smadrede den største del af middelklassen, undergravede lønninger og ødelagde stabile jobs, tvang en halv million grækere til at emigrere, ødelagde sundhedssektoren, og påførte hver eneste græker mellem 0 og 99 en personlig gæld på mere end 30.000 euro, opsummere han resultaterne af otte år med Trojkaens program.

Keeptalkinggreece blev netop startet for at give et andet billede af, hvad der skete under græske krise, end det, som main-stream-medierne rapporterede. Hjemmesiden har de sidste otte år gang på gang påvist, hvad konsekvenserne af de ”reform-programmer”, som EU, og den internationale valutafond påtvang landet som del af låneaftalerne.

– De har ødelagt en hel generation af unge grækere som – uanset deres evner og uddannelse – er nød til at være tilfreds med en løn på 300-400 euros om måneden og deltidsjob i cafeer og fast-food forretninger. Og selvfølgelig den skyhøje græske gæld på 345 milliarder euro. Er de seriøse? Er der virkelig grund til at fejre? Har vi grækere nogen som helst grund til at dele lånernes glæd og festhumør. Desværre, det har vi ikke, skriver Keeptalkinggreece.

– De græske kreditorers lykønskninger d. 20. august skinner som krokodillens tænder. Jeg beklager, jeg og mange grækere kan ikke så let glemme hvor forfærdelig de sidste otte år har været. Den pris Grækenland har betalt er meget større end de 345 milliarder euros gæld. Med det græske eksempel har de miskrediteret EU og den politik, der føres i Eurozonen. Men de fatter det ikke, det glashus de bor i er kun for dem selv… Men, selvom vi er fallit, så har vi stadig den græske sol og have og en masse bristede drømme, hedder det. (brink)