For fattig til ferie

Hver tredje europæer har ikke råd til bare en uges ferie uden for hjemmets fire vægge

Mens feriesæsonen rinder ud i Nordeuropa, går den først rigtig i gang i syd i dag 1. august. Men hvis man skal tro EU statistikkontor, Eurostat, så gør feriesæsonen hverken fra eller til for en tredjedel af EU’s befolkning. De har, ifølge opgørelsen, ikke råd til at holde blot en uges ferie væk fra de daglige omgivelser.

Helt nøjagtigt, så er det 32,9 procent af europæerne, som i 2016 ikke havde råd, skriver Eurostat. Det statistiske kontor fremhæver dog, at antallet af ferieløse er faldet med godt fem procent siden 2016 i EU som helhed.

Måske ikke så overraskende (kontanthjælpsloft og reformamok), så er antallet af danskere, som er for fattige til en uges ferie steget fra 10,5 procent til 13,7 procent. Trods det voksende antal, som ikke har råd til ferie, så er Danmark dog stadig i top tre over lande, hvor flest har råd til en ferie. Sverige er med 8,2 procent, det land hvor færrest har råd.

I Rumænien, Bulgarien og Kroatien er det kun omkring hver tredje, som har råd til at hold en uges ferie. Mens det gælder for godt halvdelen bulgarerne, grækerne, cyprioterne og ungarerne. (brink)