For sjovt for EU-parlamentet

EU-Parlamentet vil ikke se græske karikaturtegninger om EU – det er en helt uhørt censur, som ikke er set før, mener græsk MEP’er

Se mere

  • Se flere “forbudte tegninger” på keeptalkinggreece

  • Det græske medlem af EU-parlamentet, Stelios Kouloglou har sammen med en fransk kollega taget initiativ til en udstilling af græske og franske karikaturtegninger i EU-parlamentets bygning.

    Udstillingen skal være med til at markere 60-året for Romtraktaten. Men ifølge Kouloglou, som er valgt for det græske regeringsparti Syriza, har parlamentet afvist hele 12 af de græske tegninger, som skulle vises fra 25. september. Ifølge ham er det det britiske liberale medlem af parlamentet, Catherine Bearder, der har vendt tommelen nedad til den græske form for humor.

    Ifølge parlamentets regler, skal karikaturtegninger vurderes for at sikre de ikke indeholder nazi-propaganda eller andet ”fornærmende” indhold, inden de kan hænges op i EU-parlamentet.

    – Men indholdet i de bortcensurerede karikaturer fornærmer på ingen måde de EU’s værdier, sagde Kouloglou på et pressemøde tirsdag i Strasbourg, skriver keeptalkinggreece.

    – Det er en helt Orwellsk situation, som vi ikke vil finde os i. Det et forsøg på censur, som ikke er set før i EU-parlamentets historie, som jeg virkelig er ked af, sagde han og bebudede samtidig, at han sammen med medorganisatoren af udstillingen Patrick Le Hyaric vil klage til parlamentsformanden over beslutningen om at udelukke de græske tegninger. (brink)