Græsk færgestrejke afblæst

Det græske sømandsforbund afblæser strejke efter overenskomst med rederne

Tirsdag middag afblæste det græske sømandsforbund, PNO den igangværende strejke. Det sker efter at forbundet indgik en aftale med færgerederne om en ny overenskomst.

Sømændene havde oprindeligt krævet en fem procent lønforhøjelse, med henvisning til at lønnen ikke er steget i de sidste otte kriseår.

Men ifølge TV-kanalen ERT er parterne blevet enige om en 2 procents lønstigning med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år. Samtidig har parterne skrevet under på, at der skal forhandles overenskomst hvert år.

Overenskomsten kommer i hus efter at søfolkene forlod færgerne mandag morgen og gik i strejke. I første omgang blev der annonceret en 24-timers strejke, som i går blev forlænget med yderligere 24-timer.

Ifølge ERT er mandskabet på færgerne allerede på vej tilbage på arbejde, selvom strejken egentlig var varslet til at vare til klokken seks i morgen tidlig.

Dermed kan færgerne gå i gang med at betjene de omkring 180.000 lokale og turister, som har været strandet på de græske øer siden mandag morgen. (brink)