Græske søfolk forlænger strejke

Færgerne til de mange græske øer er strejkeramte mandag, sømændenes fagforening forlænger med yderligere 24 timers strejke

De græske sømænds største fagforbund, PNO besluttede mandag at udvide den 24-timers strejke, som er effektiv i dag mandag. Strejken er forlænget til onsdag morgen kl. 6.00.

Beslutningen kom efter, at fagforbundet afviste et tilbud fra arbejdsgiverne på en 2 procents forhøjelse af lønnen. Flere græske medier skriver, at konflikten muligvis bliver forlænget , sømændene mødes tirsdag for at diskutere det videre forløb

Sømandsforbundet annoncerede strejken i sidste uge, efter at forhandlingerne med rederne var brudt sammen. Forbundet kræver bl.a. andre krav en fem procents lønstigning med henvisning til, at søfolkenes løn ikke er steget siden finanskrisens start for otte år siden.

Rederne havde oprindeligt tilbudt en lønstigning på 1 procent, et tilbud som ifølge netavisen Kathimerini tilsyneladende blev forhøjet til 2 procent under nye forhandlinger i weekenden.

Men altså ikke nok til at få sømændene tilbage på færgerne.

Det er feriesæson i Grækenland og hvis man skal tro færgeselskaberne, så havde 180.000 booket billetter til færgerne i dag mandag. Flere af de græske øer har ikke flyforbindelse og færgerne er eneste mulighed for at rejse til og fra. (brink)