ITF: Først tager de Spanien så…

De spanske havnearbejdere får fuld opbakning fra det Internationale Transportarbejderforbund, som frygter at et nederlag vil føre til nye angreb andre steder

Det Internationale Transportarbejderforbund, ITF og dets medlemsorganisationer bakker fuldt og helt op om de spanske havnearbejderes strejkeaktioner, som startede i går og fortsætter indtil arbejdsgiverne garanterer de mere end 6.000 jobs, som er på spil med den liberalisering af havnearbejdet, som den spanske regering har gennemtvunget.

På et sektionsmøde i Cape Town vedtog ITF hen støtteerklæring, som forsikrer, at kollegerne verden over er klar til at aktionere, når de spanske havnearbejdere beder dem om det.

– Denne konflikt er repræsentativ for de angreb på havnearbejdere og fagforeninger vi ser verden over. Angreb som er klædt ud som ”progressive reformer,” siger præsidenten for ITF Paddy Crumling, han er også formand for havnearbejdernes sektion af ITF.

– Den her type liberalisering af havnene er kortsigtet og ødelæggende, og vi vil ikke acceptere det. Vi opfordrer alle vores medlemsorganisationer til at aktionerer inden for lovens rammer i deres lande til støtte for de spanske havnearbejdere, så snart vores spanske brødre og søstre beder om det, siger han.

– Det er ikke godt nok at gemme sig bag en dårlig lovgivning, derfor står vi bag de spanske havnearbejdere, indtil den her lov er rullet tilbage, og de spanske havnearbejdere igen får anstændige arbejdsvilkår, siger Paddy Crumling.

På en Youtube optagelse fra mødet i ITF, peger Manuel Perez-Vega fra det spanske forbund UGT på, at konflikten udelukkende er udløst af EU-kommissionens krav, som er fulgt op af den spanske regering og de spanske arbejdsgivere redere.

– Målet er at undergrave havnearbejdernes arbejdsvilkår, det vil føre til en dereguleret havneindustri, udsat for social dumping fra hele verden, siger han.

– Konflikten angår lige nu Spanien. Men glem ikke, at når de økonomiske kræfter bag har nået deres mål her, så vil det sprede sig til andre lande og havne, siger Manuel Perez-Vega. (brink)