Kort proces: Gartneri opgiver at bruge billig arbejdskraft efter en uges konflikt

Sympatikonflikten mod gartneri i Malling er afblæst efter at ejer opgiver at bruge underentreprenør uden overenskomst

Torsdag stoppede blokaden og sympatikonflikten mod gartneriet Hedegården  i

Malling, det skete efter knap en uges konflikt, hvor 3F Rymarken Aarhus havde demonstreret foran virksomheden og gjort chaufførerne som henter de tusindvis af agurker til bl.a. Føtex, Rema100 og Netto.

Hedegårdens ejer har brugt sin søns firma Greengrow IVS som såkaldt underentreprenør, som har stået for ansættelse af de litauiske arbejdere, som har plukket agurkerne. Deres løn har -ifølge 3F – ligget på 85 kr. i timen, hvilket er langt under overenskomsten 143 kr. i timen.

Torsdag meldte gartneriet, at de har stoppet samarbejdet med Greengrow IVS, som har nægtet at indgå overenskomst med 3F.

Hedegården er medlem af arbejdsgiverforeningen og er forpligtiget til at følge overenskomsten med 3F.

Ejeren af gartneriet Hedegården, Lars Christiansen, bekræfter over for Fagbladet 3F, at han torsdag har opsagt samarbejdet med Greengrow IVS. Gartneriejeren oplyser, at årsagen er sympatikonflikten.  Men har i øvrigt ingen kommentarer.

Hos 3F er man – ikke overraskende – glade for at sympatikonflikten har været effektiv. Men:

– Det er ikke første gang, at gartneriet har brugt underentreprenører uden overenskomst, så vi vil følge op på forholdene for medarbejderne på gartneriet i nær fremtid. Vi håber, at gartneriet ansætter medarbejderne på overenskomstmæssige vilkår, siger Thomas Møller, formand for Den Grønne Gruppe hos 3F Århus Rymarken, Fagbladet. (brink)

Kilde 3F Fagbladet