Lissabonfædre vil have en “rigtig Union”

Den gamle EU-top vil have ny traktat med europæisk regering

Da Lissabontraktaten endelig med hiv og sving var på plads i 2009, sagde flere af EU-lederne at der ville gå en hel generation før det ville være aktuelt med en ny traktat. Men her to år mener mange af de samme, at der kan blive brug for traktatændringer allerede nu.

Den tyske finansminister Wolfgang Schäuble vil, ifølge avisen Bild, overføre magten over finanspolitikken til Bruxelles. Og det kan kræve grundlæggende taktatændringer.

Den afgående chef för den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, har sagt, at Europa behøver en “føderal regering med en føderal finansminister”.

Den tidligere tyske forbundskansler Gerhard Schröder talte i weekenden for, at give EU-kommissionen regeringsmagten i et Europas Forenede Stater.

Men han står ikke alene, Schröder er medlem af en ny tænketank, som nogle af EU-gamle tunge drenge står bag. Det gælder bl.a. Tony Blair og den tidligere kommissær Jacques Delors.
De lancerede for nylig et manifest, hvor de ikke bare kræver en Europæiske Union med en samlet skatte- og finanspolitikanserad men også fælles fælles politik når det gælder energi, klima, migration og udenrigspolitik. (brink)

kilde Sveriges Radio