LO Storkøbenhavn: Konfliktretten skal sikres

LO Storkøbenhavns Hovedbestyrelse vender sig mod ethvert forsøg på at begrænse konfliktretten. Konfliktretten skal overordnes det indre marked og både fagbevægelse og myndigheder skal have bedre våben i kampen mod social dumping

– Social dumping er et stigende problem på det danske arbejdsmarked. Men afgørelsen i den såkaldte Lavalsag, har EF-Domstolen rettet et angreb på lønmodtagernes ret til at konflikte for at opnå lige løn og arbejdsvilkår for udenlandske og danske arbejdere. Det begrænser fagbevægelsens muligheder for at bekæmpe social dumping. Derfor vender vi os imod ethvert forsøg på at begrænse konfliktretten. EU´s regler skal ændres, så det sikres, at konfliktretten er overordnet det indre markeds regler, hedder det i en udtalelse fra LO Storkøbenhavns HB.

Bedre kontrol

Fagforeningerne skal have øgede muligheder for at kontrollere, at løn og arbejdsvilkår er i orden på virksomhederne. Politi og skattemyndigheder skal have øgede ressourcer til at sikre, at landets love overholdes af alle virksomheder, lyder kravene fra LO Storkøbenhavn. (brink)