Protester fortsætter i Grækenland

Strejker og demonstrationer mod regeringens privatiseringsplaner og angreb på strejkeretten

I eftermiddag er der strejker og demonstrationer flere steder i Grækenland, rettet mod en lovpakke fra den nye konservative regering.

Fagforeningerne fortsætter protesterne efter en 24-timers generalstrejke for en måned siden, som især var rettet mod regeringens forslag om at indskrænke fagbevægelsens muligheder for at strejke. Siden har regeringen tilføjet nye forslag om at udlicitere og privatisere kommunale og andre offentlige tjenester.

Det har fået renovationsarbejderne over hele landet til at strejke tirsdag og onsdag, i dag følger deres fagforbund POE-OTA op med demonstrationer i flere byer. Fagbevægelsen frygter, at udliciteringerne vil føre til fyringer og lønsænkninger.

Onsdag strejkede de hospitalsansatte mod kommercialisering af sundhedsvæsenet og med krav om ”fri adgang til sundhedsvæsenet, og et sundhedsvæsen med det nødvendige personale og finansiering. De hospitalsansattes forbund POEDIN minder om, at de græske hospitaler har mistet 25.000 ansatte under det ”hjælpeprogram”, som Grækenland har været underlagt fra EU og IMF.

De offentlig ansattes organisation, ADEDY har indkaldt til demonstrationer i både Athen og Thessaloniki, demonstrationerne er både rettet mod angrebene på strejkeretten, udliciteringerne og til støtte for de hospitalsansattes krav.

Også den kommunistisk orienterede faglige organisation PAME er på gaden i eftermiddag i protest mod regeringens planer. (brink)