Tillidsfolk: Stop offentlig løndumping

200 tillidsfolk fra 3F’s Transportgruppe kræver stop for offentlig løndumping på alle fagområder

I Weekenden mødtes mere end 200 tillidsfolk fra 3F Transportgruppe til den årlige chaufførkonference. Deltagerne giver i et åbent brev til partiernes finanslovsforhandlere og finansministeren deres indspark til de kommende forhandlinger om finansloven.

Blandt kravene er et stop for offentlig løndumping. Chaufførerne gør opmærksom på, at det ikke kun er i byggeriet, at der er problemer med løndumping i det offentlige.
– Offentlig løndumping skal stoppes. Skatteydernes penge kræver forpligtelser. Og statens krav om klausuler om danske vilkår i især firmaer, der bygger for staten, bør selvfølgelig udbredes til hele den offentlige sektor. Byggeriet er langt fra eneste område, hvor løndumping og misbrug af udenlandsk arbejdskraft rammer dansk velfærd. Derfor skal arbejdsklausuler gælde alle brancher, skriver de i det åbne brev til finansordførerne.

Lovgiv om klausuler

Selvom flere kommuner er i gang med at stille krav, der ligner statens, så afviser mange kommuner at stille krav.
– Derfor skal der lovkrav og fælles forpligtelser til. Hver eneste dansk arbejdsplads, der forsvinder på grund af løndumping og underbetalt arbejdskraft fra Østeuropa koster statskassen godt 210.000 kroner i snit. Omvendt kan krav om arbejdsklausuler koste penge i de kommuner og de steder, hvor arbejdet pt. udføres på vilkår, der strider mod danske aftaler. Men det er fælles skattekroner, det handler om. Og pengene bliver i Danmark, hedder det.

Tillidsfolkene kvitterer samtidig for den indsats mod social dumping, som regeringen og Enhedslisten allerede har sat i søen:
– Blandt andet vikarloven, den varslede pakke mod piratkørsel og de over 100 millioner til ekstra kontrol mod social dumping. Det skal fastholdes og udbygges. Det sikrer job på danske vilkår, skriver tillidsfolkene.  (brink)