Protesterne mod "slavelov fortsatte lørdag i Budapest, nu gør fagbevægelsen klar til strejke, hvis regeringen ikke vil forhandle

Ungarns fagbevægelse udfordrer Orban

Fagbevægelsen kræver slavelov væk og truer med strejke, hvis regeringen ikke vil forhandle

Protesterne mod den såkaldte ”slavelov ” fortsatte lørdag i Budapest, hvor flere tusind demonstrerede foran parlamentet. Loven åbner for en seksdages arbejdsuge og giver arbejdsgiverne mulighed for at kræve op til 400 timers overarbejde om året, samtidig får de mulighed for at udskyde betalingen for arbejdet i op til tre år.

Selvom de ungarnske medier og regeringen forsøger at ignorerer protesterne, så fortsætter demonstranterne med at protesterer. Og ved lørdagens demonstration opfordrede formanden for Ungarns LO, Laszlo Kordas til noget der lyder som en regulær generalstrejke d. 19 januar.

– Vi forlanger, at regeringen trækker slaveloven tilbage og går i forhandlinger om højere løn, styrkede faglige rettigheder og en mere fleksibel pensionsordning. Vi vil præsentere ministerpræsident Orban for kravene, og hvis regeringen nægter at forhandle, så bliver der strejke, sagde Laslo Kordas, ifølge Sydney Morning Herald.

– Regeringen lytter ikke til os, derfor må vi sætte landet i stå samtidigt samme dag, sagde han, ifølge avisen.

Samtidig gentog regeringens talsmand, at protesterne mod regeringen var betalt af den ungarsk fødte forretningsmand, George Soros. Det universitet, han har oprettet i Budapest er netop blevet smidt ud af landet og har måttet fortrække til Wien. (brink)